A darwinizmustól eltérő tudományos nézet

„Kételkedünk abban, hogy a véletlenszerű mutációk és a természetes szelekció lennének felelősek az élőlények összetettségéért. Bátorítani kellene a darwini elmélet mellett felhozott bizonyítékok alapos tanulmányozását.”

Az elmúlt évtizedekben számos tudományterületen – például a kozmológia, fizika, biológia, „mesterséges intelligencia” területén – született új tudományos felfedezések arra vezettek egyes tudósokat, hogy megkérdőjelezzék a darwinizmus központi tételét, a természetes szelekciót, és részletesebben tanulmányozzák a tétel bizonyítására felhozott megfigyeléseket.

Mégis számos köztelevíziós program, oktatáspolitikai állásfoglalás és tankönyv azt állítja, hogy az evolúció darwini elmélete teljes mértékben megmagyarázza az élő szervezetek összetettségét. Az embereket arról próbálják meggyőzni, hogy minden ismert tény alátámasztja a darwinizmust, és hogy a világon szinte minden tudós igaznak tartja az elméletet.

A listán szereplő tudósok vitatják az első állítást, és élő példaként szolgálnak a második kijelentés hamis voltára. Amióta a Discovery Institute 2001-ben elindította ezt a listát, tudósok százai jelentkeztek – bátorságról téve tanúbizonyságot –, és írták alá a nyilatkozatot.

A lista napról-napra hosszabbá válik, és tudósok szerepelnek rajta az Amerikai, az Orosz, a Cseh Tudományos Akadémiáról éppúgy, mint a Yale, a Princeton, a Stanford, a Berkeley Egyetemekről, vagy az MIT-ről és az UCLA-ról, stb.

A darwinizmustól eltérő tudományos nézet

„Kételkedünk abban, hogy a véletlenszerű mutációk és a természetes szelekció lennének felelősek az élőlények összetettségéért. Bátorítani kellene a darwini elmélet mellett felhozott bizonyítékok alapos tanulmányozását.”

Innen töltheti le a darwinizmustól eltérő tudományos nézetet vallók listáját.
Itt találja meg, hogyan csatlakozhat a darwinizmustól eltérő tudományos nézetet vallók névsorához.

Ki írhatja alá a nyilatkozatot?

A darwinizmustól eltérő tudományos nézet nyilatkozat aláíróinak vagy Ph.D. fokozattal kell rendelkezniük valamilyen tudomány területen, például biológia, kémia, matematika, műszaki tudományok, számítástechnika, vagy bármilyen más természettudomány területén, vagy orvosdoktori végzettséggel (M.D.) kell rendelkezniük, és orvosprofesszorként kell tevékenykedniük. Az aláíróknak egyet kell érteniük a következő kijelentéssel: „Kételkedünk abban, hogy a véletlenszerű mutációk és a természetes szelekció lennének felelősek az élőlények összetettségéért. Bátorítani kellene a darwini elmélet mellett felhozott bizonyítékok alapos tanulmányozását.” Ha Ön megfelel e feltételeknek, kérjük, vegye fontolóra az állásfoglalás aláírását, és küldjön egy e-mail üzenetet a contact@dissentfromdarwin.org címre, az alábbi információk megadásával:

    1. Név (ahogyan Ön szeretné, hogy megjelenjen).
    2. Tudományos fokozat(ok) (a tudományterület és az egyetem megadásával – például Ph.D. Molecular Biology, Eötvös Loránd University, ELTE)
    3. Jelenlegi beosztása (pl. Professor of Astronomy, University of Washington, vagy research scientist, XYZ Corporation). Ha pillanatnyilag az iparban dolgozik, akkor a tudományos fokozatát, nem pedig az éppen betöltött állását fogjuk jelezni.
    4. Megjegyzések – Kérjük, ha gondolja, röviden írja meg, miért kételkedik a darwinizmusban.